Senegalesiska Carlou D blandar den senegalesiska gitarrtraditionen med blues, balladaer, mbalax och hiphop. Nu kommer han till Babel.Carlou DCARLOU D (SEN)
Carlou D föddes i Senegals huvudstad Dakar 1979. Påhejad av sin far lämnade han skolan 1995 för att satsa på musiken – gitarrspel, sång och dans. 2000 samarbetade Carlou D med Daby på albumet “Khalanam” och 2002 vann han pris på “Oscar des Vacances” för bästa koreografi med gruppen Navajo. 2003 blev han medlem i hiphop-gruppen Positive Black Soul tillsammans med Baay Sool och Didier Awadi som var stora på den senegalesiska hipohop-scenen.Starten på solokarriären och debutalbumet “Séédé” kom 2004 och med sitt andra album “Muzikr” visar Carlou D upp sin enorma skicklighet som gitarrspelare och låtskrivare. Han skriver tänkvärda, avslappnade låtar som kan klassas som allt mellan ballader, mbalax och blues med små stänk av hiphop.Under våren är Carlou D på turné tillsammans med Habib Koité (MALI) och vi är glada att han gör ett kort stopp på Babel för att bjuda på sin fantastiska musik.José PereelangaJOSÉ PEREELANGA (KON/SVE)
José Pereelanga (Kongo Kinshasa/Sverige) är aktuell som soloartist med nytt material. Vackra melodier, känslighet och originalitet kännetecknar det nya materialet, liksom ett djupt personligt engagemang. Sångaren/kompositören själv talar om att han skapat musiken med “ögonen öppna för verkligheten och hjärtat fyllt av hopp. Jag längtar efter en ljusare framtid för Kongo och för Afrika”. En djup förankring i den kongolesiska musiktraditionen möter influenser från jazz, flamenco, reggaeton och nordisk folkton. Från generation till generation. Med tidlös, modern rumba, ett otroligt sväng och en röst utan motstycke placerar José sig som en värdig arvtagare till såväl Madilù som Rochereau, två av Afrikas största sångare genom tiderna. José Pereelanga bjuder in oss till sitt musikaliska universum, sin vardag, sitt ursprung.2014 är José aktuell med sitt första album och kommer ses och höras i Sverige och Världen framöver…. En värdstjärna med ambitioner!Kvällens DJ: Rome (Afro Pick/Ninja Nights).Konserten presenteras i samarbete med Fono Produktion, Mix Musik & D’tours.

VAD: Carlou D (SEN) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 15 April, 19:00, på scen 20:00
SUPPORT: José Pereelanga (KON/SVE)
FÖRKÖP: 180 kr (inkl. förköpsavg.), student och Mix Musik-medlemmar 160 kr (inkl. avgift) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21, Lund)
I DÖRREN: 180 kr, student och Mix Musik-medlemmar 160 kr
ÅLDER: 13 år